اطلاعاتی که باید قبل از تزریق فیلر بدانید

اگر در مورد تزریق فیلر سوالاتی دارید می توانید با مطالعه این مقاله از مجله الگا پاسخ بسیاری از پرسش های خود را بیابید. تزریق filler روشی برای برطرف کردن چین و چروک های صورت و رفع پیری زودرس است. علاوه بر آن می توان از تزریق فیلر برای حجم دهی لب ها و گونه ها استفاده کرد. تزریق فیلر ماندگار نیست و اثر آن پس از مدتی از بین می رود و نیاز به تزریق مجدد دارد. زمانی که سن افراد بالا می رود، پوست آن ها حالت شل شدگی و لاغری به خود گرفته که تاثیرات منفی روی ظاهر او می گذارد. امروزه برای جوانسازی و شادابی پوست روش های مختلفی وجود دارد که تزریق فیلر یکی از روش ها می باشد.
تزریق فیلر چیست و از چه موادی ساخته شده است؟
ژل یا فیلر موادی از مولکول قندی است که از بافت پیوندی تولید شده است و در نقش اسیدی ظاهر شده است. ژل ها از هیالورونیک اسید بدست می آید که برای جوانسازی و زیباسازی چهره کمک کننده هستند. این بافت به راحتی در بافت بدن جایگزین می شود و عوارض حادی برای بدن ندارد.
شایان ذکر است که بگوییم چون این مواد از بافت های بدن ساخته شده است در نتیجه هیچ گونه آلرژی و حساسیتی برای بدن ایجاد نمی کند و عوارضی برای بدن به همراه ندارد.
آشنایی با انواع فیلرهای پوستی
انواع مختلفی از مواد پرکننده تزریقی وجود دارد، از جمله:
- اسید هیالورونیک (Restylane ، Juvederm ، Captique) اسید هیالورونیک مایعات را به ناحیه تحت درمان می کشاند.
- کلاژن گاوی (Zyplast ، Zyderm) : 4 هفته قبل از درمان به آزمایش آلرژی نیاز می باشد.
- تزریق چربی که در این روش سلول های چربی از بدن برداشت می شود (چربی اتولوگ).
- پلیمر قابل تجزیه زیست انسانی (Sculptra)
- هیدروکسیلاپاتیت کلسیم (Radiesse)
البته برخی پزشکان از فیلرهایی استفاده می کنند که ممکن است مورد تایید سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) نباشد. هنگام تصمیم گیری در مورد روش درمانی مناسب و نوع فیلر مصرفی با پزشک خود مشورت کنید.
نواحی رایج تزریق فیلر
- چین و چروک پیشانی و خط اخم (چروک های در اثر حرکات طبیعی چهره)
- زیر چشم (گودی های زیر چشم، چین و چروک دور چشم ها و…)
- گونه، خط فک و چانه (جهت زاویه دار نمودن صورت)
- جای زخم همچون، جوش و آکنه و یا برخی از جراحی ها
- خط لبخند و چین و چروک دور لب
- بینی (عمل زیبایی بینی بدون جراحی)
- لب ها (تزریق ژل به لب)
مزیت تزریق فیلر چیست؟
با تزریق فیلر به طور همزمان چند ناحیه از صورت درمان می شود و نیازی به استراحت و گذراندن دوران بهبود پس از تزریق ندارد. تزریق فیلر بسیار راحت و قابل دسترس است که ماندگاری بالایی دارد.
بهترین مزایای که برای بدن ایجاد می کند شامل:
- هیچ گونه دوره نقاهت ندارد، در نتیجه متقاضی بعد از تزریق می تواند به راحتی به ادامه امور روزمره خود بپردازد.
- نتایج آن بلافاصله بعد از تزریق قابل مشاهده است.
- هیچ گونه عوارض و خطراتی را برای فرد ایجاد نمی کند.
- به احیا و پر کردن منافذ خالی صورت می پردازد.
در چه صورت نباید تزریق فیلر انجام داد
تزریق فیلر یک روش جوان سازی بی خطر و امن است ولی در این مواقع استفاده از آن توصیه نمی شود:
- در دوران بارداری و شیردهی
- داشتن عفونت و التهاب در ناحیه تزریق
- داشتن اختلال خونی و انعقادی
- برخی از آتروفی های پوستی به دلیل استفاده از داروهای استروئیدی
- نقض ایمنی
- داشتن اگزمای پوستی
- داشتن سابقه آلرژی و واکنش های آنافیلاکسی
تزریق فیلر برای چه افرادی بهتر است؟
filler injection محدودیتی ندارد و همه افراد می توانند به راحتی از آن استفاده کنند، ولی بیشتر افرادی که دارای سن های بالای 35 سال بوده و دچار پیری زود رس شده اند متقاضی آن می باشند. زنان باردار و شیرده هم می توانند این تزریق را به راحتی انجام دهند زیرا تزریق فیلر ایمن و بی خط می باشد. اگر به دنبال تزریق فیلر هستید، در انتخاب پزشک خود دقت کنید تا بتوانید نتیجه بهتر و مطلوب تری بگیرید. تزریق فیلر موجب شادابی و جوانی ظاهر شما شده و از آن جایی که هزینه عمل لیفت صورت بالاست، بسیاری از افراد به سمت تزریق فیلر می روند. تزریق فیلر بیشتراز نیم ساعت طول نمی کشد و حداقل 4 ماه تا یک سال ماندگاری دارد. در تزریق فیلر چین و چروک ها با مواد مخصوص پر شده به خاطر همین تزریق فیلر پر کننده نام دارد.
تزریق فیلر یکی از روش های جوانسازی صورت می باشد که خانم های عزیز نیز برای حفظ زیبایی و جوانی صورتشان اقدام به این تزریق می نمایند.
تزریق فیلر چه کاربردهایی دارد؟
تزریق فیلر برای افزایش حجم لب ها، درمان سریع گودی و سیاهی زیر چشم، رفع چین و چروک پوست، اصلاح و بهبود زخم ها و افزایش حجم گونه ها قابل استفاده است. باید به این نکته توجه کرد که برای برخی افراد لیفت ابرو، لیفت صورت یا لیفت چشم موثر تر است و تزریق فیلر یک روش موقت جوانسازی پوست می باشد که باید در فواصلی تکرار شود تا از نتیجه بهتر و مطلوب تری برخوردار باشد. با این روش جوانسازی صورت نمی توانید جلوی مراحل پیری را بگیرید و اگر می خواهید عناصر صورت خود را جابه جا کنید باید از عمل جراحی استفاده نمایید.
نحوه تزریق فیلر
قبل از تزریق فیلرها یا مواد پرکننده ابتدا پوست با یک بی حس کننده موضعی بی حس می شود. سپس جراح زیبایی با استفاده از یک سوزن فیلر را در زیر پوست تزریق می کند. یک جلسه درمان حدود 15 دقیقه طول می کشد. برخی از مواد پرکننده در جلسات تکراری با فاصله چند هفته انجام می شود.
پس از تزریق فیلر چه انتظاراتی می توان داشت؟
پس از تزریق فیلر، انتظار کمی درد، قرمزی، تورم و احتمالاً خارش وجود دارد. تورم ممکن است تا 36 ساعت طول بکشد. اگر علائم 1 تا 3 روز پس از درمان بدتر شد، با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است دچار عفونت شوید.
مراقبت های بعد از تزریق فیلر
- به مدت 1-2 روز پس از تزریق از مصرف الکل خودداری کنید.
- به مدت 1-2 روز از انجام ورزش های سنگین خودداری کنید.
- 24 ساعت بعد از تزریق فیلر آرایش نکنید.
- ژل آرنیکا بزنید، این ژل به شما کمک می کند تا سریع تر بهبود یابید.
- از کمپرس یخ استفاده کنید. یخ رگ های خونی را منقبض می کند و احتمال گسترش کبودی را کاهش می دهد.
میزان تاثیر گذاری فیلر چقدر است؟
بسته به ناحیه تحت درمان و نوع پر کننده ها ممکن است نیاز به یک یا چند بار تزریق وجود داشته باشد. فاصله زمانی بین تزریقات متفاوت خواهد بود.
- اسید هیالورونیک حدودا 9 تا 12 ماه طول می کشد.
- تزریق چربی (چربی اتولوگ). این اثر می تواند ماه ها تا سال ها ادامه داشته باشد.
- پلیمر قابل تجزیه زیست انسانی (Sculptra) می تواند تا 2 سال طول بکشد.
- هیدروکسیلاپاتیت کلسیم (Radiesse) حدود 12 ماه طول می کشد.
- دانه های پلاستیکی میکروسکوپی و کلاژن گاو (آرتفیل). نشان داده شده است که حداقل 5 سال طول می کشد.
عوارض تزریق فیلر
یکی از عوارض شایع پرکننده های پوستی کبودی است. کبودی فقط یک هماتوم کوچک است. وقتی این رگ ها سوراخ می شوند خون به بافت نرم زیر آن نشت می کنند.
مانند تمام روش های زیبایی، نتایج ممکن است کاملاً همان چیزی نباشد که شما انتظار داشتید. تزریق پرکننده ها نیز ممکن است منجر به بروز مشکلاتی شود. عوارض احتمالی پس از تزریق عبارتند از:
عفونت
اگر روز اول قرمز، تورم یا درد جدیدی داشتید با جراح پلاستیک خود تماس بگیرید. ممکن است فوراً به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید.
خونریزی یا کبودی
از مصرف الکل خودداری کرده و مصرف هر داروی رقیق کننده خون را متوقف کنید. این شامل آسپیرین، هر نوع داروی ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) یا ویتامین E است.
واکنش آلرژیک
مانند بثورات پوستی، کهیر، تورم یا علائم شبیه آنفولانزا.
سطح پوست برجسته بعد از درمان
گزارش های نادری از عوارض جدی یا تهدید کننده زندگی پس از تزریق پرکننده وجود دارد، از جمله شوک آنافیلاکتیک، سپسیس، لخته شدن خون در شریان شبکیه منجر به کوری، تجزیه پوست (نکروز) و آبسه که نیاز به تخلیه دارد.
نتیجه گیری
از فیلرها به عنوان صاف کردن چین و چروک ها یا فرو رفتگی های جای جوش و زخم و همچنین به عنوان پر کردن مناطقی از پوست که به دلایل مختلفی دچار فرورفتگی شده است، استفاده می شود. با تزریق فیلرها زیر پوست، موجب افزایش حجم بافت در آن ناحیه می شود. البته باید توجه داشت که ماندگاری فیلرها طولانی مدت و دائمی نیستند و با گذشت زمان ممکن است نیاز به تزریق مجدد وجود داشته باشد.
کلام آخر
دوام فیلر بالا است اما بدان معنا نمی باشد که همیشگی خواهد بود. برای این که بهترین نتیجه را برای فرد به ارمغان بیاورد بهتر است یا تکرار شود یا این که از درمان های ترکیبی استفاده شود. یک فرد می تواند برای از بین بردن چین و چروک 6 الی 12 بار پروسه تزریق را تکرار نماید. بهترین روش در این راه مشاوره با دکتر پوست می باشد.